Mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning biedt tal van voordelen, waaronder:

Zorg op maat: Het stelt families in staat om zorg op maat te bieden aan hun dierbaren in een vertrouwde omgeving, terwijl ze toch een eigen ruimte behouden.

Behoud van zelfstandigheid: Ouderen of mensen met een zorgbehoefte kunnen in een mantelzorgwoning zelfstandig blijven wonen, terwijl ze toch in de nabijheid van familie zijn voor hulp indien nodig.

Flexibiliteit: Mantelzorgwoningen zijn vaak op maat gemaakt en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de bewoners. Ze kunnen worden uitgerust met voorzieningen zoals handgrepen, rolstoeltoegankelijke badkamers en andere aanpassingen.

Kostenbesparing: In vergelijking met verpleeghuizen of verzorgingshuizen kunnen mantelzorgwoningen een kosteneffectieve oplossing zijn voor het bieden van zorg aan dierbaren. Het vermijdt ook de kosten van langdurige zorginstellingen.

Kortom, een mantelzorgwoning biedt een ideale oplossing voor het verlenen van zorg op maat in een huiselijke omgeving, terwijl het de zelfstandigheid en waardigheid van de bewoner behoudt.

Vergunning nodig?

Een mantelzorgwoning kan over het algemeen zonder vergunning geplaatst worden. Sommige gemeentes hebben wel beperkingen voor een mantelzorgwoning.
Maar er gelden wel algemene voorwaarden vanuit de overheid zoals; oppervlakte, hoogte en plaats van de woning.

Wij raden altijd aan om eerst te informeren bij jouw gemeente wat de mogelijkheden zijn.